28 mei 2016

De geschiedenis van nagellak

De aankomende weken komen er meer informatieve artikelen op INFnails. Toen ik 'savonds niet kon slapen kom ik soms op leuke dingen voor mijn blog haha herken je misschien wel. Vandaag ga ik het hebben over de geschiedenis van nagellak. Hoe is nagellak ontstaan en wanneer? Lees je mee?

Het is niet helemaal precies bekend wanneer nagellak nu uiteindelijk uitgevonden is. Wat we wel weten is dat vrouwen al rond 5000 voor Christus met het versieren van nagels bezig waren. En dat was dan vooral met henna. Het echt een kleurtje geven van de nagels kwam rond 3000 voor Christus. De nailart ook al was het met Henna was er dus eerder dan het gewone nagels lakken.


Nagellak uit een potje had je toen natuurlijk nog niet en mensen moesten dit toen zelf maken met allerlei stoffen. Om nagellak te maken zijn er verschillende recepten gebruikt onder andere met Arabisch glom, gelatine, bijenwas, plantaardige kleurstoffen en eiwitten. Dit recept vonden ze uit 3000 voor Christus. Om bijvoorbeeld een roze of rode nagellak te krijgen gebruikten ze geperste orchideeën en rozenblaadjes. Maar deze nagellak had uren nodig om te drogen, die mensen moesten dus een paar uur niks doen.


Goud en zilver op je nagels waren rond 600 voor Christus helemaal in. Goud en zilver stond toen der tijd voor rijkdom. Om verf te maken in de kleuren goud en zilver gebruikten ze de ingrediënten eiwitten, gelatine en rubber. In 1925 vonden ze acrylverf uit, waardoor er een aantal nailarts heel bekend werden waaronder de halve maan techniek. bron.


In 1830 was er een dokter en zijn zus die manicure instrumenten uitvond waaronder een vijl. En dit werd in no time verkocht in heel Amerika. Veel later pas kwam het naar andere landen.


In de 15 eeuw versierden de Inca's hun nagels met tekeningetjes van de adelaar. De manicure die nu weer in is, was tussen 1800 en 1900 heel populair. Een wit randje was vroeger alleen maar voor bekende hollywood sterren. Verder droeg 'gewone' mensen het niet. Het woord manicure komt van Manus wat hand betekend en Cura wat verzorging betekend. Oftewel handverzorging.
Om de nagels te verzorgen gebruikten de mensen vroeger een badje van citroensap en azijn.

De eerste nagellak kwam van het merk Revlon nailpolish in 1932. Een Franse visagiste genaamd Michelle Menard werd geinspireerd door autolak, maar dit was nog meer verf dan nagellak. Daarna kwamen 2 broers Joseph en Charles Revsoni die uiteindelijk heldere nagellak produceerden, van pigment i.p.v verf. Later kwamen steeds meer merken die natuurlijk hetzelfde wilden, allemaal verschillende kleuren nagellak. Bron

Acryl nagels werden populair vanaf 1930 terwijl nepnagels zoals gel pas bekend werd vanaf 1970. Nog niet zo heel lang geleden dus.


In 1950 kwamen de eerste nagelstylisten en daarin is nog steeds een groei. Nu kent de wereld natuurlijk heel veel nagellakmerken en is het echt niet meer weg te denken uit de stash en op de nagels van vrouwen. Overigens waren pasteltinten vanaf de jaren 60 pas te koop.

Ik hoop dat je dit een leuk en leerzaam artikel vond. Zelf wist ik namelijk ook niet precies hoe het zat, vandaar dat ik het heb opgezocht en met jullie deel.

Volgende week kan je nog een informatief artikel vinden op mijn blog, waarover het gaat verklap ik nog niet ;)

Wist jij al hoe nagellak is ontstaan?
2 opmerkingen:

  1. Wat gaaf om te weten! Wist ik allemaal helemaal niet. Ben blij dat we nagellak hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ja ben ook zeker blij dat nagellak bestaat haha

      Verwijderen