04 december 2015

Tips voor mooie lange nagels

In mijn omgeving merk ik dat er veel mensen mooie lange nagels willen hebben, maar niet precies weten hoe ze dat voor elkaar moeten krijgen. De meesten bijten nagels en willen er graag vanaf, vandaag geef ik jullie tips en tricks hoe je mooie lange nagels kunt krijgen. Benieuwd? Lees dan gauw verder! 

Je zult het misschien niet zeggen, maar vroeger beet ik ook nagels en gaf ik eigenlijk niks om nagellak. Maar sinds een aantal jaar is dat helemaal veranderd. Ik wou ook mooie lange nagels en ben toen gelijk met het nagelbijten gestopt. Eigenlijk zonder er iets voor te gebruiken of er wat op te smeren. Maar natuurlijk heb ik wel een aantal tips hoe je lange nagels kunt krijgen. 


1. Hoe moeilijk het ook is, stop met het bijten van je nagels. Denk elke keer als je, jezelf erop betrapt. Nee dat moet ik niet doen, als je dit een tijdje volhoud kunnen je nagels beter groeien en kom je er vanaf. 

2. Als dat niet lukt, kan je er ook iets opsmeren wat heel vies is. Bijvoorbeeld bye bite van Herome dit smaakt heel bitter en kan je helpen om er vanaf te komen.

3. Wat ook wel eens kan helpen is om nagelverharder op je nagels te smeren. Dit is gewoon te koop bij elke drogisterij en is in veel merken verkrijgbaar. Van nagelverharder worden je nagels steviger en breken ze minder snel af. Een goede hierin is de nagelverharder van Trind en van Herome. Zelf gebruik ik onderstaande van Essence af en toe. 


4. Smeer elke dag je nagelriemen in met nagelriemolie. Dit bevorderd het groeien van je nagels en je hebt minder last van velletjes rondom je nagels. Ook hand crème is een aanrader om te gebruiken en helpt ook gelijk tegen droge handen. Vooral in de winter is dit heerlijk. 

5. Wat bij mij erg goed helpt tegen het inscheuren van mijn nagels is dat ik er altijd voor zorg dat ik nagellak op heb als ik iets ga doen. Als ik geen nagellak op heb, breken mijn nagels vaak af en met nagellak op is dit een stuk minder. Maar zorg er wel voor dat je een goede base coat onder je nagellak gebruikt anders gaan je nagels verkleuren. Natuurlijk is het niet zo goed voor je nagels om altijd nagellak te dragen, af en toe een dagje geen nagellak op doen is ook heel goed. Daardoor kunnen je nagels weer ademen. 

6. Vijl je nagels bij in plaats van ze te knippen. Van knippen worden je nagels zwakker, vijlen is een betere manier. Vijl altijd een richting op en niet heen en weer om de kans op splijten te verminderen.7. Af en toe gebruik ik ook gellak, dit is ook nog een mogelijkheid om je nagels te laten groeien. Gellak blijft ongeveer 2 tot 4 weken zitten, afhankelijk van het merk en geeft je nagels dus de kans om te groeien zonder dat ze afbreken of gaan chippen. 

8. En als het echt niet wil en je toch lange nagels wilt hebben. Bestaat er altijd nog gel of acryl nagels die je kunt laten zetten bij een nagelsalon voor een feestelijke gelegenheid bijvoorbeeld. Doe dit niet te vaak, want het maakt je eigen nagels zwakker. Maar het kan wel een opstap zijn om lange nagels te krijgen als je daarna weer over gaat op gellak of nagellak. Hoop dat je wat aan de tips hebt. Heb jij nog een andere tip om mooie lange nagels te krijgen? 
Laat ze dan zeker achter in de comments!  7 opmerkingen:

 1. Wat een fijne tips. Gelukkig zijn mijn gales wel sterk. Ze zijn zwak geweest en het enige dat mij erbovenop hielp was Trind!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt mooie lange nagels :) Mijne zijn een stuk verbeterd sinds ik handschoenen draag om de afwas te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Helaas zijn mijn nagels nu afgebroken zo jammer :)
   Dat is zeker handig om met handschoenen de afwas te doen.

   Verwijderen
 3. Hele fijne tips, je nagels zijn prachtig!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf heb ik redelijk lange nagels, maar wel handige tips! :)

  BeantwoordenVerwijderen