21 november 2015

I love nailart tag

Ik kwam deze tag tegen op internet en kon het natuurlijk niet laten om hem in te vullen. Want ja welke nagelblogger maakt nu geen nailarts. Benieuwd naar de vragen en antwoorden? Kijk dan gauw mee!
Deze tag bestaat uit 20 vragen die over nailarts gaan, de vragen zijn bedacht door LintvanT. De tag bestaat al wel een tijdje, maar dat maakt hem natuurlijk niet minder leuk. Hier komen de vragen!

1. Maak je vaak nailarts?

Meestal zo'n 1 a 2 keer per week. Ligt er ook aan hoe druk ik die week ben haha maar probeer meestal 1 a 2 keer per week een nailart te maken.2. Besteed je veel tijd aan een nailart?

Soms wel soms iets minder haha. Ligt een beetje aan de moeilijkheidsgraad van een nailart. Met sommige nailarts ben ik met een half uurtje klaar terwijl je bij anderen wel 1,5 uur bezig bent. Dat is dus per nailart verschillend, en ook of het de nailart goed lukt of niet. Soms heb ik er dagen tussen zitten dat geen een nailart wil lukken, dan ben je wel even bezig haha.

3. Wat voor een nailart vind je het leukst om te maken?

Dat is best een moeilijke, sowieso is het dan een free hand nailart. En verder vind ik het heel leuk om dieren te maken op mijn nagels en ook bloemen blijven erg leuk.

4. Wat voor een nailart vind je te moeilijk?

Deze is niet zo moeilijk, namelijk One-Stroke. Dat wil ik zo graag nog een keer leren, je kunt daar zulke mooie figuren mee maken. Heb het een paar keer geprobeerd, maar dat werd een regelrechte ramp haha. Ik zou daar best een cursus voor willen volgen. Tartofraises maakt echt zulke mooie one stroke nailarts zoals de afbeelding hieronder, echt knap!


5. Liever free hand of stempelnailarts?

Deze vraag heb ik hierboven eigenlijk al verklapt, maar het is natuurlijk free hand nailart. Ik vind het leuker om iets helemaal zelf te maken en te bedenken. Maar af en toe een uitstapje naar stempel nailarts is een aangename afwisseling :)

6. Heb je veel imageplates?

Wat heet veel haha. Ik denk dat ik er ongeveer 12 heb, niet mega veel dus. Maar wel genoeg om er mooie figuurtjes uit te kiezen mocht ik zin hebben om te stempelen ;)

7. Gebruik je vaak rhinestones of studs?

Niet heel vaak, af en toe rhinestones gebruiken vind ik leuk vooral bij nailarts voor de feestdagen. Ik denk dat je ze ook niet te vaak moet gebruiken dan wordt het zo standaard.


8. Heb je wel eens decals of nailart stickers gebruikt?

Ja zeker, decals vind ik erg leuk om te gebruiken. Er bestaan zulke mooie waterdecals. Nagelstickers daaraan tegen gebruik ik bijna niet, omdat ik ze minder mooi vind dan waterdecals en je de stickers vaak zo goed ziet zitten op je nagels.

9. Welke techniek wil je nog eens leren?

Zoals ik al hierboven zei wil ik nog graag de One- Stroke techniek leren. En verder mooie water marbles maken lijkt mij ook erg leuk.

10. Welke tools gebruik je regelmatig?

Voor het maken van een nailart zijn kwastjes echt onmisbaar. Zonder goede kwasten kan je niet heel precies werken. En dottingtools gebruik ik ook veel, daar kan je vooral mooie ronde dots mee zetten.


11. Werk je wel eens met losse glitter?

Heel zelden, vaak in de kerstperiode vind ik het heel mooi. Maar verder gebruik ik het bijna niet.

12. Heb je ooit foil gebruikt?

Nee eigenlijk nog nooit (oeps) heb het al wel een jaar in mijn stash maar nog nooit gebruikt haha moet nodig eens verandering inkomen. ;)

13. Hoe lang draag je een nailart?

Meestal een paar dagen totdat ik weer een nieuwe ga maken. Als ik 2 keer in de week een nailart maak draag ik hem meestal 3 dagen. Maar soms als ik weinig tijd heb dan kan ik een nailart ook wel eens een week laten zitten.

14. Gebruik je speciale nagellak voor je nailarts?

Nee meestal niet, ik gebruik wel eens stripers maar dat is niet echt speciale nagellak. Ook acrylverf gebruik ik wel eens voor nailarts, dat werkt heel makkelijk. Stempellak gebruik ik meestal als ik ga stempelen.

15. Gebruik je stripers of liever een los kwastje?

Beide eigenlijk, ik vind stripers heel fijn omdat ze zo lekker dun zijn. Daarmee kan je mooie dunne lijntjes zetten. En kwastjes zijn ook erg handig voor de wat grovere dingen.

16. Wat vind je van Flocking Powder?

Ik heb nog nooit flocking powder gehad of gebruikt. Weet ook niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Ik vind het effect wel grappig maar zou het zelf niet zo vaak dragen.


17. Draag je wel eens nagelstickers van die full size met een printje er op?

Heel af en toe voor een review, maar wat ik hier boven al zei vind ik nagelstickers niet zo fijn werken. Je ziet het vaak zitten, doe mij dan maar decals.

18. Werk je graag met striping tape?

Ja zeker! Heel graag zelfs, je kan er mooie dunne lijnen mee krijgen. Ik vind het resultaat altijd erg leuk.

19. Wat is jouw favoriete nailart die je zelf hebt gemaakt?

Daar moest ik wel even voor zoeken, maar uiteindelijk vind ik onderstaande toch een van de leukste.


20. Wat is je favoriete nagellak/ nailart blogster?

Volgens mij heb ik dit lakje al vaker genoemd, het is wel een zomer kleurtje. Maar wel echt een beauty, het is Instyle Coral van Rimmel. En favoriete nailart blogster pfoe dat is een moeilijke. Even denken hoor ik denk nailartstylist die zit op instagram en maakt echt prachtige nailarts. Zeker de moeite waard om eens een kijkje bij haar te nemen.

Dit was de nailart tag, neem hem gerust over als je het leuk vind. Hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen.

Wat voor nailart vind jij het leukst om te maken?

4 opmerkingen:

  1. Hey wat een leuke tag. Leuk om je antwoorden te lezen. Ik heb je gemaild over een van de onderwerpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke tag! Leuk om te lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen