31 augustus 2015

How to: Een gescheurde nagel repareren

Afgelopen week kwam er niet zoveel online op mijn blog, dat kwam omdat ik ziek was. Daarom heb ik vandaag ook geen nieuwe nailart, maar wel een How To artikel. Deze gaat over het repareren van een gescheurde nagel. Je herkent het vast wel, zijn je nagels eindelijk een beetje op lengte, komt er een enorme scheur in. Zonde, maar met deze tips kan je, je nagels er weer mooi uit laten zien. Benieuwd? Kijk dan gauw mee!

Wat heb je ervoor nodig?
- Een theezakje
- Nagellijm

Knip eerst een stukje uit het theezakje, knip het stukje zo groot als je nagel. Hij moet er helemaal oppassen.

Doe daarna een beetje nagellijm op je nagels en plak het stukje theezakje daarop. Druk het even met je vingers aan zodat het goed blijft zitten.


Je ziet op de bovenstaande foto dat het er een beetje wit uitziet. Als het nog niet helemaal goed plakt kan je er nog een beetje lijm bovenop doen. 


Als het goed plakt en droog is, kan je de bovenkant voorzichtig een beetje vijlen, zodat er geen hobbeltjes in zitten. Daarna kan je er met een gewoon kleurtje nagellak overheen. Dan zie je er niks meer van. Maar wat ik heb gedaan is het nog een beetje extra stevigheid geven met gellak. Heb er alleen de base van de gellak gebruikt. 

Voor als je er gellak overheen wil doen, vijl dan eerst je nagels goed aan de bovenkant, anders hecht het niet zo goed. 

Daarna kan je de base gellak eroverheen doen.


Zoals je ziet, zie je het met een laagje gellak eroverheen al een stuk minder. Toch zie je het nog wel een klein beetje. Maar daar kan je gewoon een ander kleurtje overheen doen.

Ik heb hier gekozen voor een groen kleurtje, maar je kunt er ook gewoon een nailart op maken zoals ik op onderstaande foto heb gedaan.

En hier zie je er niks meer van dat je, je nagels hebt gerepareerd. Als je de nagellak er weer afhaalt, kom je de scheur weer tegen, maar dan kan je het ook weer overnieuw doen met het theezakje. Heb ik trouwens niet gedaan, ik heb ze een week later alsnog korter gemaakt. Maar als je dit volhoud groeit de scheur eruit. Maar ik gebruik het alleen voor nood. 

Repareer jij ook wel eens je nagels? En hoe doe jij dat?


5 opmerkingen:

 1. Wat een werk! Hoe ik het doe? Niet!
  Ik knip ze gewoon af, want ik kan niet tegen scheurtjes!
  Mijn nagels moeten glad zijn en ik wil nergens achter blijven hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan natuurlijk ook, dat vind ik inderdaad ook niet fijn ergens achter blijven hangen haha

   Verwijderen
 2. Hoor veel over deze methode. Zelf fix ik af en toe met acryl.

  BeantwoordenVerwijderen