06 maart 2015

Hoe je Pink gellac aanbrengt

Er komt een nieuw onderdeel op mijn blog! Namelijk reviews en swatches van gellak lakjes en sets En dit is de aftrap! Als je mij al wat langer volgt weet je misschien wel dat ik het gellak systeem van Pink Gellac heb. Deze heb ik al ongeveer 1,5 jaar maar heb nog nooit een artikel geschreven hoe je dit moet aanbrengen.  ohoh shame on me haha, maar vandaag komt daar verandering in. Kijk je mee hoe je deze gellac aanbrengt?
Voor het aanbrengen van Pink Gellac heb je bovenstaande spulletjes nodig:
Een UV lamp
Base
Shine
Een kleur gellak
Pink cleaner
een vijl
Polijstblok
rozenhoutstokje
Nail wipes

Voor dat je begint moet je eventueel je oude nagellak er af halen. Daarna duw je, je nagelriemen naar achter met het rozenhoutstokje (natuurlijk kan je ook een gewoon bokkenpootje gebruiken).


De volgende stap is om je nagels mooi te polijsten met het polijstblok. De polijstblok haalt dode huidcellen van je nagels, hierdoor kan de gellak beter aan je nagels hechten.

Na het polijsten kan je met de gewone vijl je nagels in de gewenste lengte vijlen. Met een nagelborstel kan je eventueel nog het vijl van je nagels verwijderen. 


Dan is het tijd om de nagels te reinigen met de Pink Cleaner. Doe wat Pink Cleaner op de nailwipe en daarmee maak je, je nagels schoon.

Als je, je nagels schoon hebt gemaakt is het tijd om de Base aan te brengen. Breng de Base in een dun laagje aan. Je moet ongeveer 1 mm vrij houden tussen de nagelriemen. Als je per ongelijk je huid hebt geraakt, maak dit dan schoon voordat je, je hand in de UV lamp doet. Anders is het er heel moeilijk weer af te krijgen. 

Als je de Base op je nagels hebt aangebracht, kan je hand voor 30 seconden onder de UV lamp.

 Daarna kan je de kleur gellak aanbrengen. Breng ook deze in een dunne laag aan. Ook hierbij geld 1 mm vrij houden van je nagelriemen.


Als je alle nagels hebt voorzien van een kleurtje, kan je de nagels weer onder de UV lamp houden. Dit moet 120 seconden. Herhaal deze stap totdat het kleurtje dekkend is.

Bij deze kleur die Caribbean Blue heet heb ik 3 laagjes gebruikt. Hard elk laagje uit onder de UV lamp, anders droogt het niet. 


Als je het kleurtje naar je wens dekkend hebt gemaakt, is het tijd voor het laatste laagje de Shine. Breng ook hiervan een dun laagje aan en hard het weer uit onder de UV lamp, ook 120 seconden.

Als de Shine op je nagels zit, houd je nog een plakkerig laagje over. Om het plakkerig laagje er af te halen pak je een nailwipe en hier doe je wat Pink Cleaner op. En haal dit over je nagels. Je voelt dan dat het plakkerige laagje weg is.


Om je nagels nog extra te verzorgen kan je deze nagelriemolie op je nagelriemen smeren. Deze nagelriemolie is gewoon aan te brengen met een kwastje. Ook houd de Pink Gellac dan langer.


Dit is dan uiteindelijk het resultaat. Ik vind dit zelf zo'n mooie kleur! 



 Hier nog even een close-up foto! Ik vind deze gellak erg fijn. Het smeert goed weg en ze hebben prachtige kleuren. Deze gellak blijft meestal zo'n 1 tot 1,5 week op mijn nagels zitten. Zonder primer deze kan je er ook eventueel nog onder doen, dan blijft hij waarschijnlijk wel langer zitten.



Heb jij ook gellak? Zo ja welk merk heb je?






12 opmerkingen:

  1. Het is een heel lief kleurtje. Gebruik eigenlijk helemaal geen gellakjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi kleurtje! Ik heb eigenlijk geen gellakjes, het lijkt me een heel gedoe om steeds zo'n UV-lamp te gebruiken.. Of valt dat mee?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ik vind het op zich wel meevallen, ik doe natuurlijk niet elke keer met gellak, omdat ik altijd van nailart verwissel, en dan is het zonde om het er weer zo snel af te halen vind ik. Maar met een UV lamp is het wel gelijk droog en kan je weer andere dingen doen, met nagellak moet het eerst hard worden. Dat is echt een voordeel van Gellak vind ik :)

      Verwijderen
  3. Wat een goed artikel. Je hebt het heel duidelIjk uitgelegd en de foto's erbij is ook heel fijn. Ik gebruik geen gel nagellak dus ik kan je mijn ervaringen niet vertellen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn artikel! Zo'n set lijkt me echt handig en het resultaat is mooi, maar ik vind dit soort sets altijd zo duur...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ze zijn inderdaad wel een beetje duur. Ik heb het een keer gekregen, maar als je hem koopt betaal je voor deze set (startersset L) rond de 100 euro. Maar ik vind gellak wel heel fijn, het is ook gelijk droog als je klaar bent, met nagellak duurt het soms een eeuwigheid haha :D

      Verwijderen
  5. handige en duidelijk tutorial! het resultaat is super!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijne review! Onlangs iets met gel geprobeerd en beviel me prima!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb sinds kort ook een Pink Gellac set, ik ben alles nog aan het testen! leuk dat je hier een artikel over hebt gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. mooie review.
    Sedert enige tijd ben ik ook fan van gellakjes en voor mij is 'striplac van Alessandro toch de betere. Blijft lang zitten ZONDER te chippen, tot wel 10 à 14 dagen. Gaat er heel makkelijk af zonder te weken in chemische produkten die toch wel de nagels beschadigen en zeer last but not least zeeeeer schappelijk van prijs en te combineren met andere merken gellakjes

    BeantwoordenVerwijderen