28 maart 2014

How to: Hoe lak je goed je nagels

Vandaag heb ik een How to artikel. Hoe lak je, je nagels binnen de lijntjes. Een kleurtje of nailart op je nagels staat altijd heel mooi en vrouwelijk. Maar hoe lak je je nagels mooi binnen de randjes? In dit artikel geef ik tips om je nagels mooi gelakt te krijgen.

Allereerst, wat heb je nodig bij het lakken van je nagels:
Een basecoat. Een basecoat zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren. Door het pigment wat in de nagellak zit kunnen je nagels nog wel eens geel worden. Basecoat gaat dat tegen.
Je favoriete kleur nagellak
En eventueel een topcoat. Om wat langer van je mooie gelakte nagels te kunnen genieten. ;) En met een topcoat glanst je nagellak meer.

Als je de basecoat aan hebt gebracht en hebt laten drogen kan je met de kleur beginnen. Bij het lakken van je nagels is het belangrijk dat je ongeveer 1 mm vrij houd bij je nagelriemen. Zodat je nagelriemen niet onder de nagellak komen te zitten. Nagellak kan namelijk je nagelriemen uitdrogen.

Het meest handige is om in 3 stroken te lakken. Je zet je nagellak kwastje ongeveer 1 mm van je nagelriem af en lakt in 1 strook naar boven. Dan heb je precies een strook in het midden van je nagels. Hetzelfde doe je aan de linker en rechterkant van je nagel. En voor het volgende laagje nagellak doe je precies hetzelfde. Als je het niet gewend bent kan is het even oefenen maar het is wel een handige manier vind ik zelf ;). Als de kleur lak erop zit kan je, je gelakte nagels lakken met een topcoat daardoor blijft het er langer opzitten en gaat het meer glanzen.

Dit waren mijn tips om je nagels mooi te lakken. Ik hoop dat jullie het een leuk en nuttig artikel vonden. Als je zelf nog andere tips hebt laat het gerust achter in de comments. Dat vind ik altijd heel leuk om te lezen. ;)


3 opmerkingen: