19 februari 2014

Nieuwe camera Nikon D3100

Ik wou al een tijdje een echt goede camera want alle foto's die op dit blog staan zijn gemaakt met mijn Samsung galaxy ace telefoon die eigenlijk een best slechte camera heeft maar goed verder had ik ook geen camera dus ik moest het eerst maar met mijn mobiel doen ;) En vandaag precies een half jaar geleden plaatste ik het eerste artikel op dit blog dus vond ik dat het tijd werd voor een nieuwe camera. Toen ik zag dat er BTW dagen bij de mediamarkt waren ging ik verschillende camera's vergelijken welke goed was in foto's maken en ook voor filmpjes want die wil ik ook weer gaan maken. En dit is hem dan geworden. De Nikon D3100.
Ik was er echt super blij mee totdat ik ontdekte dat hij voor productfoto's die heel dichtbij gemaakt moeten worden niet kon scherpstellen omdat het een lens van 18-55 mm is. En die kan maar vanaf een bepaalde afstand scherpstellen (zucht) Ik weer terug naar de mediamarkt het verhaal uitgelegd. Maar ze konden hem niet meer terug nemen omdat hij "gebruikt" was. Ik had natuurlijk al een beetje gespeurd op internet naar welke lenzen er dan bij moeten de echt macro lens die er dan op zou moeten is rond de 400 euro dat had ik er echt niet voor over want dat is nog duurder als de camera zelf maar goed. De mediamarkt kon niks meer voor mij doen (zo zie je maar weer dat service van mediamarkt inderdaad niet zo goed is).  Er zijn ook van die opzetlensen en tussenlenzen had ik gezien op internet.

Uiteindelijk ben ik naar een professionele foto zaak geweest en heb ik uitgelegd dat ik graag productfoto's wilde maken en welke lens je daar dan voor nodig hebt die niet te duur zijn. En daar kon ik voorzetlenzen proberen en daar lukte het wel mee om foto's van dichtbij te maken. Hij had ze niet meer in voorraad maar ik had ze ook gezien op Ebay en daar heb ik nu die macro lenzen besteld. Als het goed is krijg ik ze tussen nu en 3 weken. 

Dus dan hoop ik dat de kwaliteit van de foto's wat beter wordt en dat jullie dat verschil ook echt gaan zien. Ik ben nu echt weer heel blij met de camera en moet nog een beetje uitvinden hoe alles werkt met ISO en scherpstelling etc. Ik kan niet wachten totdat die lenzen binnen zijn en ik er mooie nagellak foto's mee kan maken.;)

Wat voor camera gebruik jij voor foto's voor je blog?

6 opmerkingen:

 1. Wat fijn! Jammer dat de Media Markt niet mee wilde werken. Heel veel plezier van je camera. Ik gebruik voor onze blog de Samsung NX11 geloof ik. Een handmatige spiegelreflexcamera, tot nu toe prima voor onze blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow dat is echt een super mooie camera ;)
  Ik ben jaloers, zo een wil ik ook!

  xx Julia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha dankjewel, ja ben er ook heel blij mee :)

   Verwijderen
 3. Mooie camera!
  Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award!
  http://noekalook.blogspot.nl/

  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen